Bagaimana Menambahkan Pautan Mesej Dalam Talian

Updated by Geoff Hensley

Memandangkan pentadbir Acara boleh menambahkan pelbagai jenis modul, kami memudahkan penambahan pautan langsung kepada kebaktian dalam talian—sama ada yang disiarkan di Facebook, YouTube, ataupun Platform Gereja dalam Talian yang percuma.

Pergi ke events.bible.com dan log masuk dengan akaun YouVersion anda (kami mencadangkan agar anda menetapkan akaun yang berasingan daripada akaun peribadi untuk gereja anda. Ketahui lebih lanjut di sini).

Butiran

Seterusnya, klik "Cipta Acara Baru" atau edit acara tersedia. Sekiranya mencipta Acara yang baru, masukkan Nama Acara (kami mencadangkan tajuk khutbah semasa anda), nama gereja, dan huraian ringkas tentang gereja anda. Anda boleh menambahkan logo atau imej yang tidak diwajibkan.

Lokasi & Masa

Masukkan lokasi kebaktian biasa gereja anda untuk membantu orang di kawasan anda untuk mencari Acara anda dengan mudah. Kemudian, tambahkan masa pertemuan yang biasa dan masa anda ingin Acara itu dipaparkan di Apl Bible.

Kandungan

Sekarang anda boleh mencipta Acara anda dengan menyesuaikan modul kandungan.

Pada ketika ini, kami menggalakkan anda untuk mulakan dengan modul "Pautan Luar" yang mengarahkan orang ke mesej dalam talian anda.

Contohnya:

Label Pautan: Mesej Minggu Ini

Isi: Ketik untuk menonton mesej minggu ini kemudian kembali untuk mencatatkan nota dan menyimpannya.

URL: <Paste a direct link to your online message video>

Anda boleh menambahkan modul lain jika mahu, termasuk Teks, Rujukan Alkitab, Pelan Alkitab, Imej, Pautan Pemberian, Pengumuman atau Pautan Luar yang lain.


How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)

Powered by HelpDocs (opens in a new tab)