Tip + Amalan Terbaik

Updated by Caleb Lenehan

5 Cara Unik untuk Menggunakan Hantaran

  1. Berkongsi doa. Bagaimana anda dapat menulis doa untuk jemaat anda, menghantarnya dengan jemputan membaca bersama-sama sepanjang hari, & dorongan untuk "suka" Hantaran itu selepas berdoa?
  2. Menulis renungan. Tiada cara yang lebih baik untuk menggembala jemaat anda setiap hari daripada berkongsi renungan yang pendek atau dorongan daripada Allah.
  3. Pautan ke Acara YouVersion. Adakah anda seorang pengguna Acara YV yang setia? Kini anda boleh memaut ke Acara mingguan anda. Ini bukan sahaja menghantar pemberitahuan segera kepada gereja anda, malah menambahkan data dalam Insights untuk memaklumkan anda tentang bilangan orang yang telah membuka Hantaran itu untuk beralih ke Acara. (Tip pro: anda boleh memasukkan pautan kepada kebaktian penyembahan anda di Platform Church Online!)
  4. Menambahkan nota tersendiri. Mencari buletin digital diperkemas yang mudah? Kini anda boleh menambahkan nota tersendiri, pembelajaran berasaskan pengalaman, & butiran lain dalam Hantaran untuk diikuti oleh jemaat anda.
  5. Mempromosikan acara. Pengalaman Krismas akan datang? Masa kebaktian yang unik? Peluang pelayanan yang khusus? Semuanya boleh dikongsi melalui Hantaran. Ambil tindakan selanjutnya & tambahkan pautan ke borang mendaftar dalam Hantaran!
Tip Bonus Tip: Semasa anda mengarahkan orang ke YouVersion & berhubung dengan komuniti anda sepanjang minggu, tolonglah mereka untuk berkongsinya! Mereka boleh mengklik ikon "Kongsi" di penjuru kanan atas Hantaran untuk menggalakkan sahabat, berdoa untuk jiran, atau menjemput seseorang ke gereja pada hujung minggu itu.

Bagaimana Menyimpan Hantaran

  • Berkongsi
  • Menghantarnya kepada seseorang
Pada ketika ini, anda tidak dapat menjadualkan Hantaran, tetapi anda boleh membina Hantaran anda di dokumen yang berasingan, kemudian menyalin/menampalnya ke Hantaran bila anda sudah bersedia untuk menghantarnya.

How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)

Powered by HelpDocs (opens in a new tab)