HTTPS (SSL) op je website instellen

Updated by Caleb Lenehan

Waarom vereist YouVersion HTTPS?

Om de privacy van onze gebruikers te beschermen, moeten alle YouVersion Partners HTTPS website URLs gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je website HTTPS ondersteunt, zal je twee dingen moeten doen.

1. Een SSL certificaat installeren op de server van je website.
  2. Je website instellen zodat al het verkeer van http:// naar https:// gaat.

De meeste hostingproviders hebben handleidingen voor deze twee stappen, dus we raden je aan om contact op te nemen met je websitebeheerder of je hosting provider voordat je dit zelf probeert.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL/TLS certificaten zijn cryptografische encryptiesleutels, bestaande uit een publiek en privé paar, welke worden gebruikt voor het coderen en decoderen van data die naar een website worden verstuurd. Dit beschermt gebruikersgegevens tegen onderschepping door derden, door deze te coderen in de browser van de gebruiker naar de server van jouw website.

Gegevens die door iemand met je publieke sleutel zijn versleuteld, kunnen alleen worden ontcijferd met jouw privésleutel (die geheim wordt gehouden op de server van je website). Hierdoor kan iedereen een contactformulier op je website invullen dat alleen je webserver kan lezen voordat het naar jou wordt verzonden, waardoor de persoonlijke informatie van de gebruiker veilig blijft.

Wat is HTTPS?

HTTPS is de versie van HTTP die SSL/TLS-codering gebruikt. De URL van de website begint met https:// in plaats van http://, en de meeste browsers tonen een speciaal "slot" icoontje naast de adresbalk.

Hoe je een gratis SSL certificaat krijgt

LetsEncrypt.org is opgericht door marktleiders om iedereen te helpen hun gebruikersdata veilig te verzenden. De makkelijkste manier om een LetsEncrypt SSL certificaat te krijgen, is om een webhoster te gebruiken die LetsEncrypt al als een service aanbiedt.

Als je webhost geen gratis of betaalde certificaten ondersteunt, kan je de LetsEncrypt-handleiding volgen om handmatig een certificaat aan te maken en te installeren. Leer hierover meer.

Webhosters met gratis SSL

Hier vind je een lijst met webhosters die gratis certificaten ondersteunen van LetsEncrypt.

Webhosters met betaalde SSL

Hier vind je een lijst met webhosters die officieel geen gratis certificaten ondersteunen van LetsEncrypt, maar wel betaalde oplossingen aanbieden.

HTTP omleiden naar HTTPS

Het omleiden van http:// verbindingen naar https:// verbindingen, ook wel bekend als het forceren van SSL, zorgt ervoor dat iedereen die jouw site bezoekt een versleutelde verbinding heeft, terwijl oude links nog steeds zullen werken om toegang te krijgen tot je website.

Voor makkelijke websiteoplossingen kan je het volgende fragment toevoegen aan het .htaccess bestand van je website. Hiermee wordt al het verkeer naar je website omgeleid om de HTTPS-versie van je URL te gebruiken.

Opmerking: Werk [yourdomain.com](<http://yourdomain.com>) bij met de domeinnaam van je organisatie.

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ <https://www.yourdomain.com/$1> [R,L]

Voor WordPress websites kan je contact opnemen met je websitebeheerder om een plugin toe te voegen of je .htaccess bestand te updaten met de juiste WordPress code om HTTPS verbindingen te forceren.